منتديات فرى فرش
مرحبا بك ايها الزائر الكريم فى موقعنا انت غير مسجل فى المنتدى نرجو منك التسجيل اولا
منتديات فرى فرش
مرحبا بك ايها الزائر الكريم فى موقعنا انت غير مسجل فى المنتدى نرجو منك التسجيل اولا
منتديات فرى فرش
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات فرى فرش
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 محشى البطاطس باللحمه المفرومه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
السعدني
Admin
السعدني


رقم العضوية : 1
عدد المساهمات : 305
تاريخ التسجيل : 14/10/2010
العمر : 35
الموقع : مصر/بنى سويف

محشى البطاطس باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: محشى البطاطس باللحمه المفرومه   محشى البطاطس باللحمه المفرومه Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 29, 2010 5:41 am


محشى البطاطس باللحمه المفرومه
المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

نصف كيلو لحم مفروم

2 بصله مفرومه

2 فص ثوم

2 ملعقه صلصه طماطم

حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

ملح فلفل اسود بهارات شطه


الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://3freet.yoo7.com
 
محشى البطاطس باللحمه المفرومه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات فرى فرش :: منتدى الاسرة والصحة والجمال :: اشهر واحلى الاكلات المصرية المعروفة-
انتقل الى: